
Telemeaua de capră este mai puțin grasă decât alte brânzeturi: între 12 și 27 g de grăsimi la 100 g.
Brânza proaspătă de capră este ușor digerabilă datorită acizilor grași care ajută și facilitează tranzitul.
Calciul din brânza de capră este foarte bine absorbit și asimilat de corpul nostru.
Producerea brânzei la fermă noastră
Bine de știut: este nevoie de aproximativ 7 litri de lapte pentru a face 1 kg de telemea.
După muls, laptele este adus la o temperatura de 3 până la 4 °C.
Producerea brânzei de capră respectă 5 pași absolut necesari:
Pasul 1: pasteurizare la temperatura joasă .
Pasul 2: coagularea folosind cheag natural
Pasul 3: turnarea în crinta pentru separarea zerului
Pasul 4: saramurare
Pasul 5: ambalare prin vidare și depozitare în vitrină frigorifică pentru maturare
Valori nutriționale
Proteine: 22 g
Vitamina A: 1.464 IU
Vitamina C: 0 mg
Vitamina D: 22 IU
Vitamina B6: 0.1 mg
Vitamina B-12: 0.2 µg
Calciu: 298 mg
Fier: 1.6 mg
Magneziu: 29 mg
Valoare / 100g – 364 kcal
Lipide totale: 30 g
– Lipide saturate: 21 g
– Lipide polinesaturate: 0.7 g
– Lipide mononesaturate: 7 g
Colesterol: 79 mg
Sodiu: 515 mg
Potasiu: 158 mg
Carbohidranti: 0.1 g
– Fibre alimentare: 0 g
– Zahar: 0.1 g